Ikke alt for professionelt…

Min gamle sofa

Sætningen kom fra en klient på vejen ud. Jeg tror, jeg forsøgte at spejle hans besværligheder og nævnte at jeg selv ofte tænkte på om det var godt nok at invitere til samtale i mit hjem. Midt i min stue.

Et eller andet sted er der en tanke i min hjerne om at det kunne være bedre med en klinik. Hvis nu jeg havde indrettet den med fine designermøbler og med et minimum af forstyrrelser. Ville det så ikke være bedre? Sæt nu nogen synes at min sofa er for gammel? Eller hvis de synes at tingene i min stue og køkken og grimme? Det er jo ikke professionelt, den måde du har indrettet dig på, Jørn!

Julegaven fra Silas

Der er både en gaming-computer lige ved siden af tavlen, jeg bruger til terapi. Over den hænger et fedt billede, jeg har fået af Silas. Han malede det til mig sidste år til jul. Der er også et kunstværk af Pia Jensen, som jeg er vildt glad for, fordi det vækker noget nyt i mig hver gang jeg kigger på det.

Stolen jeg sidder i er endda en stol jeg har lånt af Trine. Det var hendes fars yndlingsstol. Og hun har arvet den af ham. Nu har vi ombetrukket den, og det føles som om jeg sidder med al hans kraft og vælde, når jeg sidder der og taler med dem, der kommer fordi.

Værk af Pia Jensen

Det er heller ikke uprofessionelt, faktisk. Jeg får gjort rent og støvsuger ret ofte, fordi det er vigtigt for mig at gøre klar til at modtage. Det er en del af min rutine. Og egentlig holder jeg lidt af at støvsuge. Jeg har valgt min tilværelse helt bevidst ud fra at leve småt og bruge de ting jeg køber helt færdigt, før jeg skifter dem ud. Det er godt for miljøet og det skaber faktisk også en form for ro i mig. Accept af at der godt må være noget, som er lidt uperfekt. Fordi det er godt at slide tingene helt ned, før man smider dem ud.

Jeg tror, at min klient mente at det var godt. Han sagde det faktisk også. At det var godt at det ikke var alt for professionelt. At det mere er en form for kontrolleret kaos. Måske er det nemmere at acceptere ham selv som uperfekt, nu når min stue også er det?

Jeg genkender. Og anerkender at der sikkert er enkelte, der finder mit terapirum forstyrrende. Uprofessionelt. Men de finder så andre steder. Heldigvis nyder de fleste vist bare at komme ind i min uprofessionelle og afslappede stue. Den har sin helt egen atmosfære.

Kærlig hilsen

Jørn

Efterlad en kommentar