massage kursus

Introduktion til tantramassage

At mærke dig selv, når du berører en anden

Hvad fa’en er det lige der sker her? Vi ankom her til eftermiddag og mødte de andre. Lidt sky, forsigtige. Nervøse for hvad det nu var at vi havde sagt Ja til. Og nu bare få timer senere føles det helt naturligt at være nøgne omkring hinanden. Jeg gad ikke engang at tage min sarong på, da jeg gik fra kursuslokalet og ud på toilettet. Jeg stod bare og hyggesnakkede i køen med de andre nøgne mennesker. Det føltes helt naturligt og ukompliceret.

Grundmodul massage

Indhold

Grundmodulet er en introduktion til tantramassage.

I dette modul undersøger du kontakt og berøring på en bevidst måde. Gennem berørings- og massageøvelser, oplæg, samtaler/refleksion og meditation åbner du ind til din livskraft, din sensualitet, og det sted i dig, der mere handler om at være tilstede end om at gøre noget bestemt.

Når kroppen bliver afspændt, og sindet bliver mere roligt, bliver der plads til nye oplevelser af sanselighed, nærvær og intimitet med dig og med din partner. I denne nye måde at mødes på vil du naturligt møde dine vaner, hvilket er godt, for det giver dig muligheden for at tale om dem og blive mere bevidst om kontakt og samværet med den anden .

På dette retreat vil du blive introduceret til tantramassage og hele kroppen vil blive masseret.

På introduktion til tantramassage handler det først og fremmest om at komme til stede: At være med det der er, og når du rører den anden, berører du dig selv. Det sker igennem en masse små massageøvelser. Der kan være undervisning af alle dele af kroppen, men vi når ikke nødvendigvis hele kroppen igennem her på introduktionen. Kønsdelene berøres let, men der er ingen decideret undervisning i massage af kønnet. Udover berørings- og massageøvelser laver vi også små oplæg, og der er tid til refleksion, meditation og samtaler om liv og seksualitet imellem sessionerne.

Du introduceres for ja og nej-sproget med særligt fokus på nej og grænser. Hvad er en grænse, hvordan mærker du den, og hvordan giver du udtryk for den? Tryghed, tillid og langsomhed er nøgleordene denne weekend. Alle øvelser og alle massager vil blive guidet - og vist af os først. Vores erfaring er, at når vi går forrest, så bliver folk trygge.

Udover hygge, spas og god mad.

Fællesskabet

Vi inviterer ind i et fællesskab, hvor der er plads til at snakke med hinanden om emner, vi normalt ikke taler så meget om. Sex og seksualitet, sårbarhed, spiritualitet og det der har at gøre med at være menneske. Kvinde eller mand. Uanset om I er et par, eller du kommer alene, så er det livgivende at dele erfaringer og spejle sig i andres historier. Det kan ofte i sig selv bevæge noget nyt i dig og i os.

Forudsætninger for deltagelse

Massageøvelserne foregår på gulvet på madras, så det er godt, at du har en vis bevægelighed i kroppen. Som par kan I vælge at fordybe jer med hinanden gennem alle øvelserne, eller I kan vælge at skifte massagepartner mellem øvelserne. Soloerne roterer efter hver øvelse og vi sørger for, at der er lige mange solo mænd, som der er solo kvinder.

Du skal som solo indstille dig på at møde mange forskellige kroppe og energier. Du kan selvfølgelig altid sige nej, og ligeså selvfølgeligt er det at du ikke kan vælge, hvem du vil massere. En god forberedelse inden weekenden er at tænke at du kan komme til at massere høj, lav, tyk og tynd, lyshårede, mørkhårede, gråhårede, rødhårede og skallede. Mennesker med muskler og sener, knogler og ben. Kort sagt: en mangfoldighed af mennesker. Forbered dig på at hvert møde er unikt, og at enkelte møder kan være mere komplekse end andre. Det handler om at komme ud af historierne og bedømmelsen af dig selv og den anden, og ind i kontakten med dig selv i mødet med forskellige massagepartnere.

Forståelsen

Nøgenhed er naturlighed, og din krop er okay, som den er uanset køn, former, farver, vægt eller alder. Både den der masserer, og den der bliver masseret er nøgne. Kroppen er helt særlig og fortjener opmærksomhed og berøring. Massagen inviterer dig ind i kontakt med dig selv - i dit møde med den anden. Det er omdrejningspunktet for alt, hvad der foregår hos os.

I den nøgne sanselige kontakt vil du naturligt møde dine vaner, hvilket er godt, for det giver dig mulighed for at tale om dem, blive mere bevidst, og måske bane nye veje for klarhed om nærhed og samvær. Det kan selvfølgelig også være lidt besværligt, og bliver det svært, er vi med for at hjælpe. Vi lover at tage os omsorgsfuldt af det og støtte dig, hvis det bliver svært. Af samme årsag deltager vi ikke selv i øvelserne med mindre der opstår et ekstraordinært behov, fordi en deltager må træde ud.

I seksualiteten ligger en naturlig kontakt til lyst igennem sansning. Det er denne sansning, du inviteres ind i. Uden krav og forventninger, men med en klar ramme. Vi inviterer dig til at være sammen med andre mennesker på en ny måde, hvor nærvær, bevidsthed, opmærksomhed og sanselighed får plads.

I massagen inkluderes hele kroppen og ingen dele af kroppen gøres til noget særligt. Vi guider ind i en forståelse, hvor ethvert sted på kroppen rummes uden at blive givet en særlig betydning. Ligesom du ikke skal et sted hen i din seksualitet, men simpelthen er et sensuelt væsen med en sensuel energi, der strømmer i dig. Det kan du opleve, når du lærer at sanse dig selv, og det er dette rum, vi åbner for i denne weekend.

I øvelserne vil du få mulighed for at undersøge, om du kan blive i dig selv uden at begynde at gøre noget ved eller godt for den anden. Det kan opleves som en enorm frihed at slippe for at skulle præstere at gøre det godt. Og det kan ende med at blive det.

Det er muligt at deltage på grundmodulet flere gange, og to weekender er aldrig helt ens. Det er der ofte nogen der gør, fordi den første weekend handler om at finde ud af hvad det er, og komme til stede i det særlige rum. Næste gang du kommer til samme modul er du et andet sted, og derfor bliver det aldrig en gentagelse.

Nysgerrig?

Skriv eller ring til os for at høre om det er noget for dig