Foto: Rhiannon Wilde
Foto: Rhiannon Wilde

Temamodul: Stille og langsomt

Temamodul: Stille og langsomt

I denne weekend har vi fokus på, hvad der sker, når vi bliver stille sammen. Ikke bare stilhed for stilhedens skyld, men fordi vi kan høre mere, når der bliver stille. Vi kan også mærke mere, når det går langsomt. En langsom massage giver tid til at mærke ordentlig efter. Mærke dig selv ned i dybere lag sammen med en anden.

Når der bliver stille, kan det føles, som om det larmer endnu mere. Måske er der noget, du flygter fra? Noget din opmærksomhed forsøger at skjule? Det kan være fint for en stund at fokusere væk fra det, der ikke er rart at kigge på, men ikke for evigt. Når vi lader omgivelserne og os selv blive stille for en stund, så dukker det op, som har brug for opmærksomhed. Særligt livfuldt er det at undersøge det sammen med andre i et trygt fælles rum, hvor sårbarhed, længsler, dilemmaer og konsekvenser er velkomne.

I denne weekend vil der være perioder med fuldstændig stilhed og forskellige meditationer/gearskifter. Nogle stilleperioder er i fællesskabet, og i andre er du alene. For os er berøring i sig selv meningsfuld, fordi nænsom berøring skaber intimitet og tryghed og udløser glæde. Derfor vil berøring indgå helt naturligt sammen med stilheden i løbet af weekenden.

Jørn: 

"Når der bliver stille, kan jeg høre mere, og når det går langsomt kan jeg mærke mere." 

Jeg kan huske min første nat alene i naturen krystalklart. Det var første gang, jeg bevidst og opmærksomt havde sat rammer om stilhed og ro. Jeg havde medbragt en god sandwich og noget at drikke. Og så var der bare mig og stilheden og stjernerne.

Efter den første uro havde lagt sig, opdagede jeg, at der ikke var stille. Der var en masse lyde, jeg bare ikke lagde mærke til, fordi jeg selv larmede. Det føltes, som om naturens lyde blidt skubbede til mine tanker. Gad vide…

Jeg tror, at bare det at kunne gennemføre en nat alene, bevidst og i stilhed, frisatte mig. Jeg dør jo ikke af at være stille og alene, tænkte jeg. Men der dukkede også tanker og følelser op, jeg ikke kunne ignorere. Om fællesskab, omsorg og kærlighed.

Når jeg tænker tilbage på det, så overvejer jeg, hvordan mit liv havde set ud, hvis ikke jeg havde givet mig selv det rum. Det er svært og lidt uhyggeligt at tænke på. Sådan gik det heldigvis ikke. Jeg husker også, hvor dejligt det var at tale om det bagefter med de andre, der havde været igennem det samme som jeg, men på deres egen måde. Hold da op, hvor er der meget at lære.

Skriv til os, hvis du gerne vil med på rejsen i det langsomme og det stille. To uger inden weekenden får du et velkomstbrev med et mere præcist program tilsendt.

Vær opmærksom på at grundmodulet er forudsætning for deltagelse på et temamodul. Du skal altså starte med grundmodulet, hvis du ikke tidligere har været hos os. Her får du de grundlæggende ting på plads om massage og bliver introduceret til vores måde at formidle på. I enkelte tilfælde giver vi dog dispensation, så skriv til os, hvis du har erfaring med tantramassage, og ønsker at komme med.

Dato: Se kursuskalenderen

Tilmeld dig temamodulet her

Temamodul: At elske og ære din krop

Temamodul: Sig ja til lyst

Temamodul: Modige hjerte 

Grundmodul: Nej

Kontakt os

Indtast venligst dit navn.
Indtast venligst en besked