Berørt – Seksualitet som livskraft

(6 kundeanmeldelser)

kr. 279,00

BERØRT beskriver vores arbejde med seksualitet, psykoterapi og massage. Bogen er skrevet fra et personligt sted, og fortæller om Sanselig Erkendelse, berøring og tryghed. BERØRT indeholder mange beskrivelser fra de mennesker vi har haft igennem hænderne. Den kan med fordel læses med dig selv, hvis du er nysgerrig på din egen seksualitet, og henvender sig derfor til de fleste læsere med interesse for berøring, seksualitet og livskraft.

På lager

Beskrivelse

Hvor går man hen, hvis man har ondt i seksualiteten?
BERØRT beskriver, hvordan man kan arbejde med sanselighed og seksualitet i en terapeutisk ramme. Vi kalder det sanselig erkendelse. Det er et personligt udviklingsarbejde, hvor kropslig erfaring og refleksion forenes på en ny måde i en samtale efterfulgt af en helkropsmassage. Med bogen introduceres ja og nej-sproget – et sprog for bevægelighed og grænser i seksualiteten, ligesom etikken diskuteres. Igennem casehistorier belyses betydningen af tryghed og naturlighed i arbejdet med mennesker og seksualiteten som en livskraft forbundet med kreativitet og spiritualitet.
Bogen henvender sig til alle, der interesserer sig for personlig udvikling, massage, psykoterapi og seksualitet.
"Vi er kun i live, når vi møder og mærker verden omkring os. Når vi rører og bliver berørt. Når vi interagerer med hinanden med hud og hår" – uddrag af forord af Christian Graugaard

Læs mere om bogen her:

Berørt - seksualitet som livskraft

Yderligere information

Vægt 0,7 kg
Størrelse 0,23 × 0,155 × 17,1 cm

6 anmeldelser af Berørt – Seksualitet som livskraft

 1. Anette Krogh

  “Jeg har været i det sexologiske felt i mange år, og jeg føler mig tryg, både privat og professionelt gennem hele bogen. Bogen er både meget sober og seriøs. Jeg kan rigtig godt lide jeres vægt på det fagpersonlige, etiske og omsorgsfulde. Jeres afsnit “Et etisk krydsfelt” er særlig interessant, især for os sexologer, og de præsenterede dilemmaer er yderst relevante. Indholdet er både informativt og vækker yderligere nysgerrighed. Som klinisk sexolog bevæger jeg mig i et tværdisciplint krydsfelt mellem biologi, psykologi, kultur, historie. Det har altid været svært at finde sober og seriøst viden/litteratur om det sanselige – det bliver (i min forståelse) ofte for meget eller for lidt, her synes jeg at I rammer godt ind og dækker et tomrum. Jeg vil klart anbefale jeres bog, og den kommer også på vores pensumliste.” – Annette Krogh, psykoterapeut og klinisk sexolog og leder af Gestaltinstituttet i Randers

 2. Wilhelm Nussbaumer, privat læser

  BERØRT er en modig bog.💪 Fordi vi er mange mennesker som higer efter at opleve sammenhæng i vores tilværelse, helt fra vores dybeste instinkter til vores gennemtærskede livserfaringer, vores problematikker og skavanker, som vi har døjet med hele livet.
  Trine og Jørn fortæller os utvetydigt, at det er selve sexualitetens livskraft som kan gøre det. Simpelt men ikke enkelt, som de selv siger.
  Og de byder os gæstfrit indenfor i deres berøringskunstneriske atelier, sørger omhyggeligt for at alle tryghedsskabende rammer står hvor de skal: etikken, respekten, langsommelighed, tålmodighed… Det er denne energi som gør, at jeg som læser, læser inde i mig selv. Det lægger BERØRT op til med en bred favnende og kreativ skrivestil, hvor du både får rationelle forklaringer og der bliver rusket op i dine blokerede følelser og konventionelle livsholdninger.
  I min optik er BERØRT et mesterværk, men jeg læser det både som kropsterapeut og personligt ud fra mine transformationer fra møder i det tantriske univers. Bogen berører mig på alle planer og jeg kunne ikke klare at læse mere end een del pr. dag – bogen har syv dele.
  BERØRT henvender sig til en bred målgruppe og der er sikkert nogle som kunne ønske sig mere uddybende forklaringer af de teoretiske indlæg, mens andre ikke kan håndtere så mange begreber og ville ønske sig flere casestories. Det står jo enhver frit at hoppe et par afsnit over, fordi læseren kan være helt sikker på at Trine og Jørn “tager hånd om” sagen igen og igen – lige til den sidste side.
  Alligevel ser jeg frem til at BERØRT kommer en dag i en populær udgave som undervisningsmateriale henvendt til teenagere.

  Mange mennesker efterlyser i dag terapier i en jungle af mangfoldighed. Og her har Trine og Jørn en pointe: Vi skal bruge hjernen, men slippe tankerne igen. Vi skal sanse, men være hengiven. Vi skal nyde forbundethed, men være selv i behold. På denne måde kan vi udvikle vores bevidsthed i en helhed af krop sind og ånd.☺️😊🙏🥰” – Wilhelm Nussbaumer, privat læser

 3. Morten og Linda 63 år

  Nyt liv
  Efter at have læst bogen Berørt, er vi blevet meget klogere på os selv, vores behov for berøring og ikke mindst mere nysgerrige efter at leve livet meget mere sanseligt. Den har givet os idéer og mod til at bruge vores seksualitet som en ekstra livskraft.
  Perfekt til nye parforhold i en moden alder
  Morten og Linda 63 år (anmeldelse på http://www.williamdam.dk)

 4. Bogsyn.dk

  En bog der indeholder mange spændende tanker, der givetvis vil kunne indgå som oplæg til en snak i litteraturklubben eller blandt venner, som kunne være interesseret i personlig udvikling.

  * Man er ikke utro mod et andet menneske., men utro mod en overbevisning.
  * Mange er i konflikt med sig selv. De har lyst til andre men må ikke.
  * Vi er født nøgne, og det er grundlæggende den nøgenhed, vi læner os ind i, når vi skaber kontakt…
  * Rummelighed uden en klar evne til at sige nej er uholdbart.
  * Den åbenlyse fare for terapeuter er helt at ramme forbi skiven, hvis vi forsøger at rumme mere, end vi reelt kan.

  Og mange andre spændende og også udfordrende og for nogen provokerende tanker og holdninger.

  Bogen beskriver, hvordan man kan arbejde med sanselighed og seksualitet i en terapeutisk ramme. Sanselig erkendelse kalder forfatterne det. Et personligt udviklingsarbejde hvor kropslig erfaring og refleksion forenes i samtale efterfulgt af helkropsmassage.

  Gennem cases belyses betydningen af tryghed og naturlighed og præsenterer en vej ind i seksualiteten, der ikke handler om bedre teknikker men om at lære at sanse sig selv og møde den anden åbent og kærligt.

  En anderledes og spændende bog om tantra, dybdemassage, seksualitet og f.eks. også evnen til at sætte grænser.
  http://www.bogsyn.dk/index.php/litteratur/2221-berort.html

 5. Johannes

  Med stor interesse har jeg netop læst den relativt nyudgivne bog ”Berørt – seksualitet som livskraft”, skrevet af Trine Dupont og Jørn Uhrenholt. Egentlig ville jeg gerne have skrevet en regulær anmeldelse af værket – imidlertid rækker mine kompetencer ikke til at gøre det. Men nogle kommentarer vil jeg gerne fremkomme med, som en form for indspark.

  Først dog lidt relevant info om min person. Jeg tilhører ikke gruppen af fagpersoner, som er bogens primære målgruppe. Derimod hører jeg hjemme i den anden målgruppe – ‘dig, der synes, seksualitet er vigtig i forståelsen af dig selv som menneske’.

  I efteråret 2020 måtte jeg erkende, jeg havde et problem relateret til min seksualitet. Således opsøgte jeg en sexolog i Odense, med henblik på at få talt om tingene, og måske få løst problemet. Sexologen foreslog tantramassage som et skridt på vejen mod en løsning. Det endte med, der blev taget kontakt til massør (på Fyn). Efter korrespondance og telefonsamtale blev der indgået aftale om tidspunkt for en seance hos hende. Indtil videre har jeg fået tantramassage to gange – i april og august 2021.

  Helt essentielt er det, at jeg blot kan konstatere, at de to gange tantramassage er noget af det mest vidunderlige og fantastiske, jeg har oplevet som voksen.

  Den første gang var der bestemt også tale om en voldsom oplevelse – især følelsesmæssigt. Mit fokus er alene på tantramassage. Med det slået fast, hæfter jeg mig ved, at bogen er god at konsultere, hvis man ønsker at tildrage sig viden om denne form for massage. Det samme gælder, hvis man er i overvejelser om, hvorvidt tantramassage er noget for en. Der findes nemlig i bogen ganske detaljeret beskrevet, hvad det hele egentlig går ud på. Selvfølgelig er det så vigtigt at understrege, som med så meget andet, at et er teori, noget andet er praksis. Dog vil jeg påstå, man efter læsning af bogen er klædt uhyre godt på forud for kontakt til tantramassage. Endelig afklaring af, hvordan og hvorledes, vil naturligvis først ske i forbindelse med korrespondance og samtale parterne i mellem.

  Selvom jeg naturligvis af sexologen blev klædt fornuftigt på, forud for kontakt til tantramassør, ville jeg bestemt gerne have haft mulighed for at være endnu bedre forberedt. Dette kunne have været i form af læsning af Trines og Jørns bog, som jo altså bare ikke var udkommet endnu, dengang i efteråret 2020.

  Jeg kan bestemt også bruge bogen til noget nu, selvom jeg altså har fået tantramassage. For i sagens natur kan der nikkes genkendende til meget af det, der fortælles om. Især i den del af bogen, der hedder ”Sanselig erkendelse”, hvor en hel session beskrives fase for fase. Ydermere finder jeg det inspirerende at læse de uddrag af beretninger (anonymiserede), nogle af Trines og Jørns klienter har bidraget med. For de er med til at give et godt indtryk af, hvordan der arbejdes med tingene.

  Nå ja, og som mangeårig entusiast, for så vidt angår Dansk Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest, finder jeg det også interessant, bogen indledes med et citat fra teksten til sangen ”Rør ved mig” fra 1973. Denne sang med duoen Lecia & Lucienne var i sin tid et stort hit. Der er tale om en dansk version af Spaniens bidrag til Eurovision Song Contest 1973 – ”Eres tú” med tekst og musik af Juan Carlos Calderón. Den blev fremført af gruppen Mocedades og endte på 2. pladsen. Peter Spar (Victor Skaarup) skrev den danske tekst.

  Følgende citat fra omkvædet er de indledende ord i bogen: ‘Rør ved mig, så  jeg føler, at jeg lever’. Fra min side kan blot konstateres, man ikke skal undervurdere betydningen af at blive berørt – i betydningen at en anden rører ved en, hud mod hud. Ydermere kan den fysiske berøring sagtens føre med sig, man bliver følelsesmæssigt berørt.

  Taget ud af en sammenhæng – og dermed i bund og grund forbudt -, vil jeg slutte af med at citere fra en af bogens sider. Helt enkelt fordi, citatet på  fineste vis beskriver min personlige erkendelse under den anden seance hos tantramassøren: ‘Når huden berøres flere steder samtidig af hænder, arme og fødder fra en massør, kan det opleves som at blive omsluttet. Fokus forsvinder, og man kan ikke længere følge med i, hvor på kroppen, massøren præcist er. Sindet holder op med at kontrollere begivenhederne. Opgiver at forstå og fortolke.’

  Johannes

  7. februar 2022

 6. Annelene Benedicte Aaboe Laier

  Berørt – på flere måder

  En spændende bog, som man sagtens kan læse, selvom man ikke er fagperson. Jeg har læst den med stor nysgerrighed og er undervejs blevet mindet om vigtigheden af at lytte efter og mærke sig selv. Det var både interessant, oplysende men også til tider “hård” læsning, idet bogen konfronterer os med det, som også er svært og gør ondt. Klart anbefalelsesværdig, hvis man er på “rejse” med sig selv på flere måder.

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *