Foto: Karin Laursen

Sanselig Erkendelse er personlig udvikling

Sanselig Erkendelse er en kombination af samtale og massage. De to ting holdes på den ene side adskilt, men virker samtidig ind i hinanden. Vi beskriver det også som personlig udvikling.

Hvorfor kobler vi samtale og massage?

Der kommer mange mennesker til os med forskellige problemer, der besværliggør deres liv. Mange oplever også, at det ikke rigtigt hjælper kun at tale om det. Mange har talt meget og ikke fået det særlig meget bedre, trods det at de forstår deres egne handlemønstre ret godt.

Derfor har vi koblet den tantriske massage på, hvor der ikke er et mål med massagen og ingenting at fikse, men hvor det handler om at komme til stede. Sanse dig selv, mærke dine følelser og iagttage tankerne. Eller endnu mere præcist: at begynde at se på dig selv med nye og ofte mere kærlige øjne uden at bedømme dig selv. På den måde kan vi undersøge det at forene den kropslige erfaring med refleksion.

Temaer vi støder på, er for eksempel kontrol, hengivelse, lyst, begær, spænding, modstand, give slip, frygt, naturlighed, skam, manglende lyst mm.

Del 1: Den indledende kontakt

Du har måske fundet vores hjemmeside og skriver en mail til en af os. Herefter snakker vi sammen i telefonen, hvor vi finder ud af, om vi skal mødes. Du fortæller lidt om, hvorfor du gerne vil komme til en Sanselig Erkendelse.

Del 2: Samtalen

Vi mødes og sporer os ind på det i dit liv, du gerne vil undersøge og udforske og i kontakt med i dig selv. Vi undersøger det sammen i samtalen, som vi så ofte gør det i terapeutiske samtaler.

I samtalen taler vi også om massagen og den forståelse, der ligger bag, og vi undersøger, hvordan forståelse af massagen (ikke at skulle nå noget sted hen) hænger sammen med det, vi har talt om i samtalen.

Nu slipper vi, hvad vi har talt om. Vi laver en "bro"  til den næste del.

Del 3: Bro

Vi skifter placering. Vi går fra et rum og ind i et andet. Har vi skrevet noget på tavlen, visker vi den bogstavelig talt ren. Vi sætter os overfor hinanden og laver et lille ritual, som åbner til det næste, der skal ske. I "broen" giver vi slip på det, vi har arbejdet med. Vi skal nemlig ikke ind i massagen og fikse noget eller et bestemt sted hen, men mere give slip, være med det der sker og måske lade noget nyt opstå.

Del 4: Massage

Massagen er en helkropsmassage hvor hele din krop berøres uden et mål. Læs om massagen her.

Efter massagen sidder vi lidt sammen, snakker lidt (men ikke for meget, for det er godt at lade de nye sansninger lande i kroppen).

Del 5: Din pause

Efter samtale og massage er det godt at tage en pause. Ikke have for travlt, men lade de nye sansninger lande i kroppen og tillade tanker og følelser at dukke op.

Del 6: Opfølgning

Når der er gået en lille uges tid eller lidt mere, taler vi sammen i telefon, eller vi skriver sammen, om hvilke bevægelser det satte i gang. På den måde får vi rundet forløbet af sammen. Det kan naturligvis arrangeres som et enkelt møde og som flere møder i et forløb.

Som en kunstart

For os er Sanselig Erkendelse nærmest som kunst. Det er i dialogen, kontakten med materialet (dig selv og mødet med den anden), vi er optaget af.

Ved at suspendere målsætningen i massagen og være opmærksom i det vi gør, samarbejde med det tilfældige og lade os inspirere af de muligheder, der opstår undervejs, opdager vi  nyt om os selv. Vi sætter noget i bevægelse, erfarer noget, som efterfølgende kan blive til ny forståelse.

Det samme gælder for dig, der kommer hos os.

Du kan både komme til Sanselig Erkendelse hos Trine og Jørn.

Kontakt os

Indtast venligst dit navn.
Indtast venligst en besked

Nedenfor kan du se en lille film om Sanselig Erkendelse præsenteret af Trine.