Jeg elsker ikke altid mig selv

Puha. Den her tekst er svær at skrive. For der er godt nok en del at komme efter.

Det er måske den største kilde til uro i mit system, at jeg ikke altid elsker mig selv. At jeg, med jævne mellemrum, dømmer mig selv forkert. Og derfra findes en myriade af veje til kaos.

Kan tænke at jeg er for tyk. I for dårlig form. At jeg er en nørd, når jeg elsker at spille computerspil og se Astralis CSGO hold. Det er svært, når jeg ikke altid kan elske for fulde gardiner med Trine. Selvom jeg godt kan det engang imellem, så er det som om det ikke fylder så meget, som når jeg ikke kan.

Foto: Lise Ramsland Sparre

På et tidspunkt skammede jeg mig over min ensomhed. At jeg var ensom. Følte mig alene. Også sammen med andre. Hvad jeg dog bildte mig ind at føle mig alene, nu når der var så mange mennesker i verden? Hvorfor rækker du ikke ud? Hvorfor forlanger du så meget af din kæreste, nu når hun har så travlt med hendes egen familie, og bliver stresset af dine behov.

Oh, dear. Og så kørte det derud af.

Heldigvis har jeg oplevet at min skam også kan blive opløst. Det kan ske enten i mig selv eller i kontakt med Trine. Det tydeligste eksempel er min ensomhed. At jeg kunne fortælle ærligt og åbent om det, og at jeg blev set på med kærlige og accepterende øjne. Det hjælper ikke at sige: Det skal du ikke føle, for jeg er her jo! Det hjælper simpelthen bare at være i omsorgsfuld kontakt med en anden. Mange massager har hjulpet det på vej. Berøring hjælper mig med at fjerne min skam. Mange kram og kys har stille og roligt bidraget til opløsningen af skammen. Lidt ord har dog også hjulpet. Jeg elsker dig hjælper altid. Jeg ser dig hjælper endnu mere.

På et tidspunkt glemte jeg også at rulle gardinerne ned i mit soveværelse en nat. Da jeg vågnede senere på natten kunne jeg se ud på stjerner, skyer, buske og træer. Og min ensomhed var væk.

At kigge ud på naturen hjælper mig stadig hver aften. Det opløser det falske sted: Ideen om at jeg er alene. Så mine gardiner bliver altid rullet OP om aftenen. Nogen gange skal man gøre det modsatte af alle andre for at finde en vej.

Vi undersøger temaet om at elske sig selv og sin krop på vores kursus “At elske og ære dig selv” d. 3-5 Februar. Du kan købe en kursusbillet her. Der er fuld gang i billetsalget allerede. Overvejer du en tantramassage uddannelse, så er dette tema modul ret centralt. Du kan læse om uddannelsen her.

Efterlad en kommentar