Vandet flyder, som vandet skal

Jeg er vågnet her til morges med den største taknemmelighed. Dybest set over at være i live og foranlediget af fire dage på Nordlyscenteret i Silkeborg sammen med min udviklingsgruppe og Philip Neess som kærlige vejledere. Det er som om, jeg endelig tjekker ind nu.

Meditationerne åbner sig og kombinationen af intellektuelt at forstå, hvad der foregår, og faktisk opleve det, opstår. Vandet flyder som vandet skal, men jeg begynder først at se det nu, fordi jeg efterhånden har fået ryddet så meget op i mig selv, at jeg faktisk KAN se det, som har været der hele tiden. Jeg træder frem på en ny måde.

Den kraft jeg fik kickstartet med tantraen i sin tid er på en måde ved at transformeres. Den er ikke mindre kraftfuld, men dens udtryk er anderledes. Mere en stille stor kraft. Det er, som det skal være, og det lyder måske vældig kryptisk, men føles det som det enkleste i verden. Både lige nu i dette øjeblik, og når det bryder igennem i meditationen.

Og hvor mærker jeg det så? For det hele handler om, hvordan jeg bruger det i verden. Hjertets energi. Medfølelsens.

Jo, det er som om det bliver lettere at se, hvad det rigtige er at gøre. Som om det bliver lettere at zoome ind på detaljen uden at miste helheden. I det små, når et barn er i uro og kaos eller en klient eller en ven er fanget i smerte. Når jeg selv er fanget i smerte. Men også når jeg fornemmer, hvad det er, jeg skal. Det er retningen, som ikke er en strategi, men mere en eksistentiel intention.

Præcist hvor jeg ender ved jeg ikke. Men måden jeg bevæger mig i det på er vigtig.