Grundmodul Nej – det er da ikke en særlig sexet overskrift

Grundmodul Nej - “det er da ikke en særlig sexet overskrift”
Nej, det er det ikke. Og det er med vilje.
Grundmodul Nej handler om at kunne skabe tilpas tryghed for sig selv i mødet med andre. At kunne sige nej er enormt kraftfuldt. Ikke at nejet behøver at komme ud på en voldsom måde, men selve oplevelsen af at kunne passe på sig selv er fantastisk. Og ikke mindst. Det er forudsætningen for at sige Ja. At give slip, lege, folde ud, finde sit udtryk. For når vi er trygge, tør vi lege. Og hvem vil ikke gerne det.
Så derfor hedder vores grundmodul Nej.
Nej er som barken på birketræet. Uden barken går det ud.
I øvrigt har tantra slet ikke noget med sexet at gøre. Det er ikke noget galt med at være sexet, men sexet sidder i tankerne og forestillingerne.
På grundmodul Nej bliver du i stedet inviteret i kroppen. Vi sanser i kontakt med os selv og med andre. Lærer vores krops signaler at kende og betragter med mildhed os selv, hvis vi begynder at vurdere noget som sexet. Det være sig hinanden, os selv eller en overskrift på et grundmodul, som bare hedder nej.
Uddrag fra vores bog: Berørt - seksualitet som livskraft - Kap. 3: Ja og nej-sproget:
Et nej er det faste udgangspunkt og er som barken på et birketræ. Barken er det beskyttende lag omkring stammen, der beskytter birketræet mod at lide overlast. Er der ingen bark på træet, går det ud. På samme måde, som det er med birketræer, er det med mennesker. Har du i overført betydning ingen bark udenpå, går du til grunde. Som med birketræet kan du ikke overleve uden denne beskyttende hinde mod omverdenen. Lever du uden at kunne sige nej, svarer det til, at et birketræ skulle kunne leve uden bark. Det kan det ikke. 
Måske formår du at mærke nejet, men mangler evnen eller modet til at formulere og udtale det. Så risikerer du at blive indebrændt, frustreret og skabe ubalance i hele dit system. Homeostasen bliver ubalanceret. Ignorer du dit nej hen over tid, går du ud.
Måske skal man genopdage kontakten til kroppen, og det sker i særlig grad i massagen. Man bliver nødt til at bruge tid på at få skærpet kniven og blive nysgerrig på de mange forskellige måder, et nej opleves på. Bruge sanserne og blive fortrolig med nej´et. Forfine og nuancere dets karakter, så de bevægelser og reaktioner, der kommer efter sansning af nejet, kommer klart og spontant.
Velkommen på Grundmodul Nej, Danakilde ved Nr. Snede i Midtjylland:
Den 4.-6. august 2023
Den 15.-17. august 2023
Den 17.-19. november 2023
Både for soloer og par
Kærlig hilsen Trine (og Jørn)