"Sex er ulækkert"

- Anna

Baggrunden

Anna: Fordi jeg blev mobbet som barn, har jeg haft lukket alt ned omkring drenge/mænd. Jeg har altid følt mig anderledes. Jeg har aldrig forstået, hvorfor kvinder og mænd havde sex med hinanden. Jeg synes det er ulækkert, og tanken om at skulle være tæt med en mand, kan jeg slet ikke overskue.

Trine indledte et terapeutisk forløb med Anna, hvor de arbejdede med den umiddelbare historie (at sex er ulækkert) og Anna besluttede at genskrive en ny historie.

Anna: Jeg har så fundet ud af, at jeg aldrig har kunnet mærke lyst. Så giver det hele bare mening. Efter tre sessioner (Red.: Både hos Trine og Jørn), så kommer lysten stille og roligt. At være tæt med et andet menneske har jeg det også meget bedre med, og jeg har bare generelt fået det meget bedre med mig selv. Jeg er vildt imponeret over, hvad de massager kan.

Udtryk som “det er aldrig for sent at få en lykkelig barndom!” og “det er ikke personen, der er problemet, men problemet, der er problemet” klinger godt med den narrative tilgang, vi anvender i de terapeutiske samtaler. Historierne fortæller, at det er muligt at adskille os fra situationer, adskille os fra vores modstand og fra vores forhindringer.

Det er muligt at gen-forfatte en ny forståelse af en situation, så den ikke længere giver samme modstand i livet. En plageånd kan endda gå hen og blive til en kær hjælper, der minder personen om, hvad der er på spil i en given situation. Her igen beskrevet i en tilbagemelding fra Anna:

Du fik da virkelig sat gang i en masse tanker hos mig under vores samtale inden massagen. Meget af det, du sagde, har jeg aldrig tænkt på, men ved nærmere eftertanke giver det virkelig god mening.

I dag har jeg haft rigtig mange tanker kørende oppe i hovedet. Det har skiftet imellem vores samtale, massagen og min kæreste. Det var kun positive tanker, og indimellem kunne jeg ikke lade være med at smile lidt.

Vi fandt vel ud af, at ordet SEX reagerer mit hoved og krop negativt på, når det bliver tænkt og sagt. Som jeg sagde, så forbinder jeg det med noget farligt, utrygt, negativt, ulækkert og ordene skyld og skam kom også frem efter massagen. Det er virkelig svært at sætte ord på. Her er der noget der skal arbejdes med, så det kan blive ændret.

Nye historier og nye horisonter

Sammenhængen mellem historierne og massagerne er oplagte, da en massage på samme vis forsøger at anerkende alt “det der er”, og også at se det, der opstår fra øjeblik til øjeblik.

Anna fik vendt historien om at være tæt på en mand til noget meget mere positivt:

Siden jeg kørte hjem i går har jeg været i min helt egen lille bobbel - En bobbel fyldt af en masse glæde, kærlighed, lethed og frihed. Samtidig er jeg fyldt op af en masse tanker - Tanker som er meget positive over alt det jeg oplevede. Også tanker om fremtiden! Jeg ser godt nok meget mere lyst på alt det omkring mænd. Mega fedt at have fået det vendt til noget positivt.

Læs en case: Sex er ulækkert!

— Anna
fra en Sanselig Erkendelse

Læs en case: Når historierne opdigtes bagefter

— Thomas
fra en Sanselig Erkendelse

Læs en case: Nu kan det fandme være nok!

— Louise
fra en Sanselig Erkendelse

Læs en case: Et øjebliksbillede

— kvinde
på et massage kursus

Læs en case: Et usædvanligt par

— Par
fra en Sanselig Erkendelse

Læs en case: Hvad lever du for?

— mand
før en massage