Jørns personlige rejse  

Jørn Uhrenholt

Klarhed og accepten af mig selv

Mine forældre er fra efterkrigsgenerationen, og en stabil økonomi og mad på bordet var højt prioriteret i mit barndomshjem. Det var den forståelse af tryghed, der var dominerende i min familie.

Arbejdet har første prioritet, for ellers kommer vi til at sulte.

Samtidig var der en skjult alkoholisme hos min mor, der påvirkede os alle, og bl.a. har betydet at jeg har behov for klarhed i mit voksenliv. Det er ret nyt at jeg fik talt med min Mor om hendes alkohollisme, men det føles som om mange ting nu falder på plads. Der har altid været en lyserød elefant i mit hjem, vi kunne bare ikke tale om den. Eller forsøgte at undgå den for enhver pris.

Da jeg startede i skole, fik jeg ansvaret for selv at stå op, få morgenmad og komme af sted, fordi min far allerede var taget afsted på arbejde og min mor endnu ikke kommet hjem fra nattevagt. Særligt ensomheden husker jeg fra min barndom. Men også en skepsis over for fællesskaber.

Vil de mig det godt? Hvad er min plads?

Det er noget af det, jeg bringer med mig i min rygsæk fra barn. Jeg har været igennem en vanskelig afslutning på min egen kernefamilie som voksen, hvilket på mange planer stadig er mit livs største udfordring.

Den dag jeg fik mit eget firma, tog jeg ansvar for mit liv og satte mig selv fri. Både professionelt og personligt. Jeg begyndte at kigge på alle dele af mit liv og sortere i det. Noget holdt jeg af, og det beholdte jeg. Andet smed jeg ud. Eller meldte mig ud af.

Ja og Nej sproget er opstået af det miljø, jeg er vokset op i. Både personligt og professionelt her i Danmark.

Modgang har lært mig at navigere mere fleksibelt i mig selv. Særligt mødet med Trine og den kærlighed og rummelighed, der er imellem os, giver mig troen på at et fællesskab kan lykkes, hvis der er et ønske om at se på helheden.

For at et fællesskab kan fungere skal der være et oprigtigt ønske om at alle skal have det godt. Det duer ikke hvis kun 3 ud af 4 har det godt. Det er måske den mest livfulde erfaring, jeg har fået.

Næsten ligeså vigtig er aflivningen af den romantiske ide, at et fællesskab skal kunne rumme alt og alle. Fællesskaber kan rumme alle, men ikke alt. Jeg føler et personligt ansvar for at tage mig af de gode og dårlige træk, jeg bringer ind i et fællesskab.

I dag arbejder jeg med psykoterapi og tantra massage og bidrager til uddannelsen ´Bæredygtig Ledelse´ på vækstcenteret i Nørre Snede.

Relevant uddannelse og erfaring

Jeg har også www.tantramassageaarhus.net.

Badende

Læs en case: Sex er ulækkert!

— Anna
fra en Sanselig Erkendelse

Læs en case: Når historierne opdigtes bagefter

— Thomas
fra en Sanselig Erkendelse

Læs en case: Nu kan det fandme være nok!

— Louise
fra en Sanselig Erkendelse

Læs en case: Et øjebliksbillede

— kvinde
på et massage kursus

Læs en case: Et usædvanligt par

— Par
fra en Sanselig Erkendelse

Læs en case: Hvad lever du for?

— mand
før en massage