Jørn højre stor

Narrativ terapi

Anerkendende terapi

Mange gør sig selv mere forkerte end de er. Dårlige erfaringer og vaner kan betyde at vi bliver vores egen største kritiker. Men heldigvis kan vi arbejde med det emne i en terapi.

Jeg prøver at være støttende og anerkendende og forsøger at klargøre alt det gode du er og gør. Måske skelner vi mellem vurdering og faktiske handlinger. Samtalen handler ofte om de historier vi fortæller om os selv. Fordi historier er den måde, vi forstår vores egen verden på. En historie kunne være: "Jeg har temperament" eller "jeg er sådan en, der har svært ved at sætte grænser".

En historie om hvor dårlig du er til at sætte grænser kan bestå længe, selvom du faktisk sætter grænser. Hvis dine nej'er ikke bliver modtaget, så kan det føles som om du ikke er god til det med grænser. Selv om du faktisk sætter gode grænser.

Så kan terapien  handle om, hvordan du får dine omgivelser (eller dig selv) til at respektere grænserne.

Vores forståelse og ikke mindst historier om verden er afgørende for om vi har det godt eller dårligt. Vi kan ikke ikke have en historie om alt, vi ser og mærker. Historierne er overalt, som et filter imellem os og virkeligheden. Det er baggrunden for narrativ psykoterapi.

Er historierne nyttige?

I terapien undersøger vi, om historierne er nyttige for dig. Er de nyttige, lader vi dem være. En nyttig historie giver dig ikke modstand i dine omgivelser eller mod det, du gerne vil. De nyttige historier hjælper dig til at få et godt liv med de vilkår, du lever med.

Er en historie derimod unyttig, kan vi prøve at genskrive den til en mere positiv og nyttig version. En historie der kan give dig muligheden tilbage for at bevæge dig i en måske tidligere fastlåst situation. Læs om Louise, der endte med at omskrive mange af hendes egne historier i "Nu kan det fandme være nok!"

Seksualitet

Mine terapier kan ofte også handle om seksualitet og forståelsen af dig selv som et seksuelt væsen. Enten som et særligt emne i din egen forståelse og nysgerrighed eller som et tema imellem jer i en parterapi. I bogen Berørt – seksualitet som livskraft har min partner Trine Dupont og jeg beskrevet hvordan vi arbejder med seksualitet og massage.

Vi har blandt andet beskrevet ja og nej-sproget, der sætter ord på hvad grænser er, hvad de gør for os og hvordan man sætter grænserne, både i selve seksualiteten, men også bare i køen nede i supermarkedet. I terapi handler grænser ofte om at få øje på de steder, hvor vi bliver uklare eller hvor vanerne bare tager over. Nogle gange hjælper det alene bare at sætte spot på at det her er da bare en vane, så hvis du ikke kan lide det, hvorfor så blive ved?

Traumer og overgreb

Jeg oplever også at der kommer en del til mig med et traume eller et overgreb, de bøvler med. Det kan være incest, en voldelig (tidligere eller nuværende) partner, en voldtægt eller bare en intens situation, der skubbede dig helt ud af balance, og som det er svært at komme videre fra.

Det trygge rum vi skaber sammen i samtalen og muligheden for at kombinere samtale og massage betyder ofte at vi kan få lov til at flytte og bevæge temaer, der har siddet fast i lang tid.

Massagen jeg tilbyder er beskrevet i Berørt, og kan tilpasses dine særlige behov. Du kan læse mere om massagen her. Kominationen af terapi og massage  er mere effektiv end samtaleterapi alene, og derfor er der ofte ikke behov for så mange seancer, som hvis du kun var i terapi.

Eksistens

Jeg arbejder med alle temaer hos mine klienter, og udover dem jeg har nævnt er stress, angst og depression ofte fremme i større eller mindre grad. Jeg arbejder også jævnligt med de fire eksistentielle temaer:

  • Døden
  • Meningsløsheden
  • Ensomhed og
  • Frihed/ansvar

Fordi det pres mange lever under betyder, at vi kan være nødt til at arbejde med de temaer over flere terapier. Når vi først kommer forbi de første forsvar og ubehag, er det om regel meget givende at forholde sig til livets og vores eksistens grundvilkår.

Jeg håber du har fået lyst til at tage kontakt. Det kan du gøre her nedenfor i kontaktformularen. Du kan også læse mere om mig og min personlige historie her.

Jeg har også skrevet en masse blogs, hvor du kan få et indtryk af mig og hvordan jeg tænker:

Og mange, mange flere <3 God fornøjelse, jeg håber du har lyst til at møde mig.

Kærlig hilsen

Jørn

 

Kontaktformular

Indtast venligst dit navn.
Indtast venligst en besked