Etik og rammer

Hvad er din klarhed?

Etik og massage

Tantramassør og tantramassage er ikke beskyttede titler, og derfor kan alle kalde sig det ene og udføre det andet. En ting er dog, hvad vi kalder os selv, noget andet er, hvad vi gør og er. Som oftest har gæsterne lavet en grundig research med at søge på nettet og være del af facebookgrupper, der handler om tantra eller lignende.

Markedet for tantramassage er broget og nogle steder usikkert. Det kan de fleste nye godt mærke. Så det skal du også være opmærksom på.

Dels er der mange forskellige grene eller skoler af tantra - og spændet er meget stort. Dels er der desværre også nogle få eksempler på, at grænser er blevet brudt og overgreb har fundet sted.

Derfor er det vigtigt, at du som massør overvejer dine etiske rammer. Med andre ord: Hvad er din klarhed? Hvad er det særlige ved at komme og bruge tid og penge ved dig? Det er det, du skal beskrive under etikken.  

Faglig baggrund

Vi har samlet vores etiske rammer og baggrund på siden faglighed og forståelse. Det er ikke nødvendigt for dig at gøre så meget ud af det, som vi har gjort, men du kan eventuelt læse det og lade dig inspirere.

Det er også helt fint, hvis du laver din egen beskrivelse. Skriv fx lidt om, hvad der optager dig. Hvad synes du, at du bidrager særligt med?

Vores etiske rammer (taget fra Berørt)

Den store udfordring er, at forståelsen er en indre øvelse. Integritet og vågenhed kan forveksles med det stik modsatte. Det er svært - set med øjne udefra - helt præcist at bedømme, om der er en indre balance, eller om man er på vildspor. Med det som baggrund opstiller vi en etisk ramme omkring sanselig erkendelse. En ramme der anno 2023 kan beskrives sådan:

 • Ingen kønsdele i kropsåbninger, vaginalt eller analt
 • Ingen udveksling af kropsvæsker, gensidig udveksling af kys eller oral-sex
 • Det er inden for rammerne at berøre hele den masserede krop med hele massørens krop
 • Det er inden for rammerne med fingrene at lave indvendig massage af kvindens køn, eller prostatamassage af manden, hvis der er talt om det på forhånd
 • Stimulering for at opnå orgasme eller udløsning forekommer ikke, selvom begge dele dog kan opstå spontant og naturligt
 • Vi respekterer altid et Nej og forventer, at vores Nej’er også respekteres
 • Massøren får aldrig udløsning, selvom der sagtens kan opstå lyst

I særlige tilfælde tilbyder vi af etiske årsager forløb uden massage eller henviser til egen læge. Det sker, når:

 • Klienten er i akut krise
 • Klienten har svære psykiske udfordringer
 • Klienten har svær vedvarende stress
 • Der laves løbende supervision på de forløb, der er i gang

Etikken i et massagemøde er evnen til at være bevægelig i en klar ramme: Hvad er det, der inviteres til, og hvad er det, der ikke inviteres til? Den klare ramme sikrer både os som fagpersoner og de klienter, der kommer til os. I visitationen af klienterne skiller vi dem fra, der ønsker ren behovstilfredsstillelse til fordel for dem, der ønsker at transformere noget i sig selv.