Danakilde

Omgivelser der betyder noget

Danakilde
Danakilde
Danakilde

Placering

Vi afholder vores kurser på Danakilde i Midtjylland ved Rørbæk sø. Med Danakilde er vi helt sikre på, at vi har fundet det mest perfekte sted for fordybelse og nærvær.

Refugium og kursuscenter

Danakilde er beliggende få hundrede meter fra Rørbæk Sø og tæt ved Gudenåens og Skjernåens udspring.

Det unikke naturområde danner en smuk ramme og giver mulighed for, at I sammen kan nyde naturen og stilheden.

Økologisk Mad

Maden er inklusiv jeres ophold og vi bestræber os på at servere mad af høj kvalitet. Både lavet af os selv, og af Danakilde.

Natur & stilhed

Danakilde ligger midt i det område, der kaldes ”Det store Vandskel”, og som ofte beskrives som et af de mest varierede og smukkeste naturområder i Danmark. Her har Gudenåen og Skjernåen deres udspring få hundrede meter fra hinanden, i hver sin retning. Mellem udspringene har Hærvejen haft sit forløb gennem flere tusinde år, og der findes flere gravhøje og andre oldtidsspor. Tæt ved kilderne ligger Tinnet Krat, der er landets største egekrat – og så er der naturligvis den smukke Rørbæk Sø, kun få hundrede meter fra Danakilde.

Området

På Danakildes egen grund finder du et væld af stier, kildevæld, stensætninger, skov og bæk samt køkkenhave, frugthave og mange andre have- og uderum. Mange steder finder du også en lille velplaceret bænk eller træstub, så naturen og stilheden kan nydes siddende.

Værelser

Der er flere typer værelser at vælge imellem. Både inde i huset med let adgang til alting, og udenfor på deres grund, hvor du kan få fred og ro. Husvognene udenfor er lavet af Torsten på hans savværk. Det er smukke økologiske vogne, med et lækkert indeklima.

Alt omkring indlogering aftales med Rebecca fra Danakilde på:

Rebekka Rye Petersen - tlf. 22 59 24 12

Mail: danakilden@gmail.com