Personlig hygiejne

Dit rum, din fremtræden og den du møder

Den tætte kontakt

En tantramassage er en særlig form for massage, hvor I kommer helt tæt på hinanden. Det gælder følelsesmæssigt, men også den fysiske kontakt er meget tæt.

Den måde, vi berører på, og den måde, vi masserer på kræver opmærksomhed på din personlige hygiejne. Der er det særlige ved det her tema, at hvis man er ren, bliver der ikke lagt mærke til det, og er man modsat ikke vasket inden en massage, kan det få ret store konsekvenser for den ramme I har sat. Måske stopper massagen endda, fordi enten massøren eller gæsten ikke kan være i det.

Det er naturligvis op til den enkelte, hvor meget og hvor lidt. Men her er det, der efter vores erfaring giver mindst uro og opmærksomhed.

Personlig hygiejne

Vask dig grundigt inden hver massage. Det er en dårlig strategi at skynde sig hjem efter 8 timer på job og så hoppe på madrassen. Vask dig grundigt over hele kroppen med en sæbe, der ikke har for meget parfume. Det gælder særligt under armene og på dit køn.

Vi anbefaler en duftfri intimsæbe fra Matas, men der er mange fine sæber derude.

Som en indskudt sætning her, så husk også at vaske dig flere gange dagligt på massageweekenderne, da det er lange dage med mange massager. Vi ser det på den måde, at man nogen gange skal vaske et møde af med en partner, før man kan møde en anden. Vi betaler specifikt for ekstra bade til jer alle, som deltager på Danakilde.

Det er også en god ide at gøre det til en regel at skylle dig efter at du har været på toilettet. Særligt hvis du har lavet nr. 2 er det nødvendigt, da papir ikke fjerner al duften fra afføringen. Men vurder om du mon dufter fra dit køn også hvis du kun har været ude med noget vand.

Halspastiller

Hvis man har dårlig ånde, kan det blive svært i en massage. Vi kommer tæt på hinandens ansigter i æringen, i  ansigtsmassagen, men jo også gerne ved øjenkontakt, og når vi checker ind med den vi masserer.

Dårlig ånde kan komme af mange ting:

  • det kan være mundhygiejnen, som trænger til opmærksomhed (børst tænder og brug tandtråd)
  • det kan være, fordi du har spist noget mad, der bare giver en særlig duft fra sig (eks. hvidløg); overvej hvad du spiser dagen inden en massage
  • det kan være medicin; det er meget svært at gøre noget her
  • fordi du er stresset

Løsningen er som regel at tage en halspastil umiddelbart før massagen. Vi har altid FRISK til at ligge i skabet, og er der spist hvidløg, kan vi godt finde på at tage en lige inden massagen og en midtvejs.

Skæg og hår

En del af den personlige hygiejne er dit hår og dit skæg.

Hår og skæg er naturligt. Derfor er det helt fint at lade håret gro og skægget stå. Og samtidig er der nogle opmærksomhedspunkter.

Skægstubbe er umulige at massere med. Så har du et "nyt" møde med et menneske, så skal du som mand huske at barbere dig umiddelbart inden mødet. I en massageweekend kan det være nødvendigt at barbere sig to gange lørdag, hvis du hurtigt får stubbe igen.

Alternativet til barbering er at lave et lidt længere skæg, og udover at det ser brandgodt ud, så er der også en særlig sansning forbundet med skæg, som er spændende at undersøge.

Du KAN dog godt massere med stubbe, hvis du kender din massagepartner, og du ved at hun/han har steder, hvor det er rart at det kradser lidt. Men det kræver som sagt dels at I kender hinanden, og dels kræver det stadig en opmærksomhed fra dig, så du kun masserer med dit ansigt, hvor det er okay.

Hår og hårstubbe

Vi anbefaler at lade håret gro, og samtidig ved vi også godt, at der er en særlig sanselighed (både visuelt, men også taktilt) ved at barbere sig på kroppen. Massagen føles tættere og på en anden måde, end når der er hår.

Med andre ord er det okay at barbere sine hår væk på hovedet, under armene, på benene, på kønnet eller hvor filan der gror hår ud. Det bestemmer du sådan set selv.

Vær dog opmærksom på, at hårstubbe kan være ligeså irriterende som skægstubbe, og barberede du ben for 2-3-4 dage siden er det sandsynligt, at det ikke føles rart at massere det underben. Vi anbefaler altså, at du barberer dine hår umiddelbart op til en massage eller op til en weekend. Det er dog ikke nødvendigt at barbere hår yderligere hen over en massageweekend, da de trods alt ikke vokser så hurtigt som skæg.

Vejen ind til dit hus og dit bad/toilet

Vi har oplevet et enkelt eksempel, hvor det blev påtalt, at der var rodet, og det var ikke en rar kommentar. Samtidig kunne vi pludselig se, at der VAR rodet på vejen op til huset og også indenfor.

Derfor har vi gjort det til en praksis inden en massage at rydde op på vejen ind til huset, og inde i huset, så der ser pænt og rent ud på gæstens vej mod madrassen. Det er individuelt, hvordan man indretter sig, og man må gerne kunne se, at der bor mennesker, der hvor du masserer.

Særlig opmærksomhed har vi på toilet og bad/wc, som vi altid gør rent, inden vi modtager en gæst. Det er som gæst simpelthen rart at træde ind på et badeværelse, der dufter af sæbe.

Vejen ind til dit hus, og den måde du holder dit hjem på, er en del af at skabe en tryg og god ramme omkring din massage.

Din påklædning

Måske tænker du allerede over det, og så er det fint. Der er mange måde at gøre sig klar til en massage på og det er ofte et spørgsmål om personlig stil.

Dit tøj skal være rent og fri for pletter, huller og madrester. Det fungerer heller ikke så godt med arbejdstøj i samtalen inden, fordi gæsten så kan blive i tvivl om, hvorvidt du er kommet retur lige fra job og er helt ren, når du kommer ind i massagen. Men så længe du er opmærksom på din påklædning i samtalen, er du kommet langt.

Dufte, parfume og lign.

Det er ret individuelt, hvad man synes om dufte, men helt generelt bruger vi så få af dem som muligt. Ingen duft i deo, ingen duft i sæbe, ingen duft i cremer og ingen aftershave. Hvis du tager noget creme eller aftershave på, så find noget uden duft eller næsten uden duft. Der er relativt mange, som faktisk ikke bryder sig om dufte, og enkelte er endog allergiske over for parfume, og derfor er det bare nemmere at undvære. Det har din hud også bedst af.

Gæsten skal også være ren

Ligesom vi som massører sørger for vores personlige hygiejne, skal gæsten selvfølgelig også gøre det. Som hovedregel har gæsten badet hjemmefra, og har man mulighed for at tilbyde bad, kan man også gøre det. Nogle kører langt, og har det bedst med at bade lige inden massagen.

Særlige dufte hos gæsten

Der kan være tilfælde, hvor gæsten er ryger. Nogle massører frabeder sig at massere rygere. Det er helt okay. Så skal det bare fremgå tydeligt i beskrivelsen af massagen.

Andre gange kan der opstå dufte undervejs i massagen, som man som massør måske har det svært med. Her kan det være en ide at have en lille flaske med duftolie stående, og så kan man dryppe et par dråber i hænderne, hvis der er en duft, der forstyrrer.

Vi kan også finde på at sende gæsten i bad inden massagen, hvis en duft forstyrrer eller vi er i tvivl om, hvornår gæsten har taget sit sidste bad.