Indretning af massagerum

Et pænt og inviterende rum

Nu skal du igang med at indrette

Her er nogle forslag til, hvad vi har købt til massagerummet og til, hvordan vi har indrettet os.

Hvor skal du massere?

Hvor skal der masseres? Har du et ekstra rum som du kan benytte, eller kan du flytte rundt på nogle ting, så du kan bruge et rum til flere aktiviteter? Begge dele er mulige. Bruger du et rum til flere aktiviteter, kan du forsøge at skabe en indretningsmæssig ro med lagener eller gardiner, så du skærmer for bogreoler, børnenes legetøj eller lign. Det kan også være en spansk væg, hvis du har sådan en. Vi har indrettet vores rum relativt simpelt, men det er fordi, vi godt kan lide det enkle.

Det er også en mulighed at leje et lokale pr. timebasis. Hvis du gør det, så skal der helst være mulighed for at opbevare madras og puder.

Hvad skal jeg købe?

Madras

Start med at måle arealet du har til rådighed for madrassen. De madrasser, vi masserer på på Danakilde, er 180x200 cm , model "Tuddal" fra IKEA. Jørn har dog købt en endnu større og tykkere madras, fordi der var plads til det i hans rum.

Vådlagen

Så skal du have et vådlagen. Jysk har fine vådlagner. Husk at lægge dem med den blanke side opad, så skal de ikke vaskes hver gang. De skal have samme størrelse som din madras.

Lagner

Så skal du have lagner. Køb 2-3 stk. så du kan har nok til alle massager i en uge, hvis ikke du lige får tid til at vaske eller tørre. Det er også rart at have lidt forskellige at skifte imellem, så du kan lave forskellige udtryk. Køb dem så de er ca. 30-40 cm større end madrasserne, for at de holdes godt fast på madrassen, når I bevæger jer rundt i massagen. Vi har købt nogle til shoppen, som vi synes fungerer fint, men det er lige så fint selv at finde noget på nettet.

Saronger

Du skal mindst have to saronger, og dem får du med i startpakken. Vi anbefaler dog, at du køber lidt flere, dels fordi du så ikke er så afhængig af at vaske hele tiden, men også fordi det er rart at kunne tilbyde forskellige farver til dine gæster, ligesom vi også bare synes, det er rart at tage lidt nyt på med jævne mellemrum.

Du kan overveje, om du også vil lave parmassager. Så skal du bruge mindst tre saronger. Hvis du finder en makker og lave dobbelte parmassager med, så skal I have fire. Igen kan du købe hos os eller finde på nettet. Hvis du rejser på ferie kan du også kigge efter nogen der.

Meditationspuder

Vi inviterer altid ind at sidde på en meditationspude, men det er op til dig selv, hvor meget du vil gøre ud af det. Det er en god ide at have lidt forskellige størrelser, da der kan være meget stor forskel på, hvor fleksible folk er. Der vil med sikkerhed komme mænd med fodboldknæ, som har brug for en stor pude at sidde på. I løbet af massagen bruger du formentlig også puder, og derfor kan det være godt at have en eller to ekstra at supplere med.

Flaskevarmer

Vi bruger Philips Avent flaskevarmer UDEN termostat. Den fås på nettet, hvis du søger efter den. Der findes også flaskevarmere til massageformål, nogle endda med olieflaske inkluderet. En olieflaske kan dog også bare holdes varm i varmt vand i en smuk skål eller på en radiator, hvis der er en ved dit massagested.

Olieflaske

Olieflasken, du får med fra vores kursus, er den vi anvender selv. Vippelåget har den fordel, at det er nemt at administrere en passende mængde olie. Ulempen er, at hvis den vælter, så er der olieudslip. Som rutineret massør er det dog sjældent, at du ikke har styr på, hvor din olie er. Der findes også dispensere med pumpefunktion. Dem kan vi ikke umiddelbart anbefale, da pumperiet nemt bliver lidt for hurtigt og forstyrrende under en massage. Men det er nok mere en personlig præference.

Olie

Find din personlige favorit. Køb enten økologisk kokosolie (husk det skal være duftfri), men mange andre olier kan også anvendes. På Danakilde anvender vi mandelolie, da det ikke stivner i afløbene. Mandelolie er til gengæld noget dyrere end kokosolien.

Overvej også en smuk bakke til din olie og til din duft, hvis du tilsætter duft til din massage eller til din olie. Du kan også overveje en lille bakke til at servere vand og frugt på efter massagen.

Omklædning

Hvor skal din gæst klæde om? Badeværelset er oplagt, hvis der er behov for bad og toilet inden, men det kan også være i selve massagerummet eller et helt tredje sted. Logistikken er værd at overveje, så man ikke skal ind i gennem stuen med teenagere for at komme frem og tilbage fra massagerummet 😉

Musik

Musikken spiller en stor rolle for os, og du skal have lavet din egen playliste til massagen. Lav en playliste der er rigeligt lang, så du har lidt buffer. Brug lidt tid på det og find ud af, hvad du kan lide. Du kan eventuelt lægge nogle lyd-stykker ind efter ca. 30-60-90 min. så du kan følge med i, hvor lang tid du har masseret. Jørn har lagt vandplask, fuglekvidder og tordenvejr ind. Søg på nature sounds så er der masser af spændende lydbilleder. Regn er også ret lækkert.

Ur

Et ur kan være en god ide, så du har en ide om, hvad klokken er. Dels kan det være, at du har en bagkant, men det kan din gæst jo også godt have. Anvender du din telefon som musikanlæg, så er der jo ur der. Køber du et ur, er det vigtigt, at det er lydløst. Ellers forstyrrer det.

Opvarmning

Varme er alfa og omega. Det skal være muligt at varme rummet op til 23-24 grader, ellers er der for koldt. Jo større rum, jo længere tid tager det at varme op. Eksperimentér lidt inden din første massage så du ikke bliver overrasket over, hvor lang tid det tager at hæve temperaturen.

Indretning

Som afrunding på dit indkøb kan du overveje at sætte nogle smukke billeder eller plakater op. Du får en croquis af os i startpakken, og den er du velkommen til at anvende. Men stil og indretning er helt efter dit eget hoved. Giv dig selv lov til at bruge lidt kvalitetstid på at indrette dit rum lækkert, smukt og indbydende. Indret det så det afspejler dig og den person, du er. Så vil din gæst mærke det i samme øjeblik vedkommende træder ind i lokalet.