Før og efter massagen

Din egen forberedelse og afrunding

Sådan indstiller du dig inden massagen

Du kender udtrykket gearskifte fra weekenderne på Danakilde. Prøv at tage opmærksomheden på overgange med ud i din praksis som massør, så du både før og efter en massage indstiller dig mentalt og fysisk.

Inden massagemødet er det godt at have tid. Sørg for i god tid at sætte varme på i rummet. Det skal du have prøvet af i forvejen for at sikre, at dit rum er varmt nok, når gæsten kommer.

Gå i bad. Husk grundig barbering hvis du har skæg. Indstil dig på at om lidt skal du møde et menneske, som måske har været længe om at tage beslutning om at komme hos dig, og som med al sandsynlighed er mindst ligeså spændt som dig. Den måde at tænke på kan også hjælpe dig selv i forhold til at rumme den nervøsitet, du måske selv har.

Åbn dit hjerte for både den anden og for dig selv.

Læg en sarong frem hvis du ikke allerede har gjort det, tænd måske et lille lys, tænd for olien, læg en hårelastik klar, hvis du ved, du kommer til at få brug for sådan en, tjek at din telefon er tændt, hvis gæsten nu skulle ringe og at din playliste er klar, sæt to glas vand på bordet og også gerne en pakke servietter.

Sæt dig måske og mediter lidt, inden du tager imod.

Trine sørger altid for at være klar 10 min før aftalt tid. Der er flere grunde til det. Oftest sætter hun sig på en stol og er stille. Indstiller sig på mødet og slipper måske urolige tanker. Når gæsten ankommer nede ved vejen, kan hun se ham eller hende, og det er en god fornemmelse at følge vedkommende komme op af flisestien, inden der bankes på døren.

Sæt din mobil på lydløs, når du ser gæsten ankomme. Så husker du det.

En anden god grund til at være i god tid er, når en gæst kommer for tidligt. Det sker, at der kommer en og banker på 10-15 min. før tid. Oftest fordi vedkommende i hvert fald ikke vil komme for sent. Hvis Trine ikke føler sig klar, beder hun gæsten gå en lille tur og komme igen. Det er et vigtigt signal til dig selv om afgrænsning, og at tiden til at indstille dig er vigtig.

Lydfil: Ankomst og samtale inden massagen

Afrunding efter massagen

Det kan være godt at skabe dit eget lille ritual efter din massagegæst er gået, og der er ryddet op.

Trine har et lille ritual, hun laver. Først samler hun hænderne foran brystet og takker sin højere magt for det fine møde. Så børster hun ligesom sin krop af. Stryger fra toppen af kroppen og ned til fødderne fra alle de vinkler, hun kan komme til, indtil det føles, som om alle steder på og omkring kroppen er "renset af". Det kan føles som at komme tilbage ind i sit eget afgrænsede rum igen.  Herefter lufter hun ud, rydder måske det sidste op og gør rummet helt klar til det næste, der skal ske. Til allersidst antænder hun en lille kvist salvie og lader røgen fordele sig ud i rummet.

Så er det tid til at tage et bad.

På samme måde som vi også siger til gæsten, at det er godt at have god tid efter massagen og ikke skulle noget vigtigt, gælder det også for os. Sørg altid for at du har noget tid, inden du måske skal videre i dagens program. Selvom du afrunder og afgrænser dig selv efter massagen, kan du stadig være i en let tilstand af ufokuserethed et stykke tid efter. Nyd det og lad det langsom sive ud og igennem dig.