ISTDP terapi

Terapien handler grundlæggende om at opdage, hvordan du bruger forskellige former for forsvar til at undgå at mærke dine følelser, så du kan komme til at mærke dem igen.

Forsvar

Forsvar kan for eksempel være at intellektualisere eller bagatalisere ubehagelige oplevelser. Måske ønsker du dig bare, at de ubehagelige følelser, der opstår i dig, forsvinder af sig selv, eller du tænker, at det bare er noget du skal lære at leve med.

Angst

Når du undgår følelsen, opstår der angst i en eller anden form, og den bruger du så en masse energi på også at vige udenom, fordi den er ubehagelig.

Angst er en ubehagelig kropslig reaktion, som mange vil gøre hvad som helst for at undgå, men det er rent faktisk ikke farligt at mærke angst - bare ubehageligt. I terapien vil du derfor lære at regulere angsten og gå på opdagelse i den følelse, der ligger nedenunder.

Kontakt til din følelsesmæssige hukommelse

Derfra kan vi begynde at finde ud af, hvad følelsen betyder, mærke den og koble den til tidligere oplevelser. Du får så fornyet kontakt til din følelsesmæssige hukommelse og begynder at forstå, hvordan det i sin tid opstod i dig og hjælp til at rumme den, så det  transformeres.

Og hvorfor det? Fordi undertrykte følelser har det med at holde os væk fra vores livskraft, glæde og konstruktive handlekraft.

ISTDP retter sig i særlig grad mod depression, angst stress, personlighedsforstyrrelser og psykosomatiske lidelser.

Priser

Kontakt Trine