tantra massage kursus
Foto: Ida Schmidt

Fordybelse i helkropsmassagen

Nøgenhed og seksualitet er naturligt

Massagekursus - modul 2

Massage kursus - Modul 2

Indhold

Fordybelse i Tantramassage, modul 2 er kurset, hvor massagemødet bliver mere legende og bevægeligt. Hvor modul 1 handler meget om at lære hvad nej er, så handler modul 2 mere om at sige ja. Massagerne bliver ofte mere dynamiske, hvor giver og modtager opløses mere. Der er undervisning i massage, herunder også udvendig yoni massage og lingam massage, der nu gøres til del af den samlede tantramassage.

Du vil lege og undersøge i kontakt til dig selv (sanse dig selv) i mødet med den anden (i respekt for den anden).

Trine og Jørn demonstrerer alle berøringsøvelser, inden de sættes igang. Udover berørings- og massageøvelser laver vi også små oplæg. Hvor vi på modul 1 arbejder med at mærke og reagere på en personlig grænse (et nej), så undersøger vi nu hvordan vi kan bevæge os fra et nej til et ja. Der er også tid til til refleksion, meditation og samtaler om liv og seksualitet.

Fællesskabet

Vi inviterer ind i et fællesskab, hvor der er plads til at snakke med hinanden om emner, vi normalt ikke taler så meget om. Sex og seksualitet, sårbarhed, spiritualitet og det der har at gøre med at være menneske. Kvinde eller mand. Uanset om I er et par, eller du kommer alene, så er det livgivende at dele erfaringer og spejle sig i andres historier. Det kan ofte i sig selv bevæge noget nyt i dig og i os.

Forudsætninger for deltagelse

Vi anbefaler at starte med modul 1, for dels at have de grundlæggende ting på plads om en massage. Men også for at blive introduceret til vores måde at undervise på. Vi tager med andre ord visse ting for givet, der læres på grundmodulet.

Massageøvelserne foregår på gulvet på madras, så det er godt, at du har en vis bevægelighed i kroppen. Vi har meditationspuder til at støtte dig ved og sidde på.

Som par kan I vælge at fordybe jer med hinanden gennem alle øvelserne, eller I kan vælge at skifte massagepartner mellem øvelserne. Soloerne roterer efter hver øvelse og vi sørger for, at der er lige mange solo mænd, som der er solo kvinder.

Du skal som solo indstille dig på at møde mange forskellige kroppe og energier. Du kan selvfølgelig altid sige nej, og ligeså selvfølgeligt er det at du ikke kan vælge, hvem du vil massere. En god forberedelse inden weekenden er at tænke at du kan komme til at massere høj, lav, tyk og tynd, blondiner, mørkhårede, gråhårede, rødhårede og skallede. Mennesker med muskler og sener, knogler og ben. Kort sagt: en mangfoldighed af mennesker. Forbered dig på at hvert møde er unikt, og at enkelte møder kan være mere komplekse end andre.

Forståelsen

Nøgenhed er naturlighed, og din krop er okay, som den er uanset køn, former, farver, vægt eller alder. Den er helt særlig og fortjener opmærksomhed og berøring. Massagen inviterer dig ind i kontakt med dig selv - i dit møde med den anden. Det er omdrejningspunktet for alt, hvad der foregår hos os. I den nøgne sanselige kontakt vil du naturligt møde dine vaner, hvilket er godt, for det giver dig mulighed for at tale om dem, blive mere bevidst, og måske bane nye veje for klarhed om nærhed og samvær.

Det kan selvfølgelig også være lidt besværligt, og bliver det svært, er vi med for at hjælpe. Vi lover at tage os omsorgsfuldt af det og støtte dig, hvis det bliver svært. Af samme årsag deltager vi ikke selv i øvelserne med mindre der opstår et ekstraordinært behov, fordi en deltager må træde ud.

I seksualiteten ligger en naturlig kontakt til lyst igennem sansning. Det er denne sansning, du inviteres ind i. Uden krav og forventninger, men med en klar ramme. Vi inviterer dig til at være sammen med andre mennesker på en ny måde, hvor nærvær, bevidsthed, opmærksomhed og sanselighed får plads. Bagom alle forestillingerne om hvem vi er, eller alle de betydninger, vi har givet vores krop og samliv. I massagen inkluderes hele kroppen og ingen dele af kroppen gøres til noget særligt. Vi guider ind i en forståelse, hvor ethvert sted på kroppen rummes uden at blive givet en særlig betydning. Ligesom du ikke skal et sted hen i din seksualitet, men simpelthen er et sensuelt væsen med en sensuel energi, der strømmer i dig.

Det kan du opleve, når du lærer at sanse dig selv, og det er dette rum, vi åbner for i denne weekend. I øvelserne vil du få mulighed for at undersøge, om du kan blive i dig selv uden at begynde at gøre noget VED eller godt FOR den anden. Man kan sige, at du møder dig selv i mødet med den anden. Det kan opleves som en enorm frihed at slippe for at skulle præstere at gøre det godt. Og det kan ende med at blive det.

Det er muligt at deltage på modul 2 flere gange, og det kan endda være en god måde at opfriske jeres nærvær på, og to weekender er aldrig helt ens.